Til Unge på Vædderbo

Velkommen til Vædderbo

Vi vil i det følgende gerne fortælle dig lidt om Vædderbo og de ting, som vi laver i hverdagen. Der er selvfølgelig mange ting, som sker i huset, som ikke kan stå her – ting du selv skal opleve, når du flytter ind.

Hverdagen:

På Vædderbo har man selv meget stor indflydelse på, hvor meget man kan få lov til og hvor meget man vil udvikle sig i den tid, man bor på Vædderbo.

Hvis du kan overholde de aftaler, du laver med de voksne, kan du få lov til rigtig mange ting – selvfølgelig afhængig af din alder. Så derfor er det vigtigt, at du forstår, at du selv kan være med til at præge din hverdag.

På Vædderbo går alle i skole, på arbejde eller i praktik alt afhængig af, hvilken alder du har.

Når man bor på Vædderbo, tager man aktiv del i hverdagen, hvor vi hjælper hinanden med rengøring. Det betyder, at du hver uge har et område i huset, som du skal rengøre. Dette skal gøre to gange i ugen og man skifter område hver måned.

Du vil have en fast maddag om ugen, hvor du sammen med en voksen eller en anden ung laver mad.

En gang om ugen skal du ligeledes rengøre dit værelse og støvsuge m.m.

Da vi er mange, der bor sammen, er det en nødvendighed, at vi har nogle aftaler for huset. Det betyder, at hver gang du skal noget, skal det være ifølge aftale med vi voksne, da der er mange ting, der skal planlægges, når man bor flere sammen.

Venner/veninder og kærester:

På Vædderbo synes vi, det er vigtigt, at du får nogle venner uden for huset – det kunne være ved en fritidsinteresse, i ungdomsklubben, på skolen m.m.

Derfor er du altid velkommen til at få venner/veninder på besøg eller besøge dem. For besøgene gælder det også, at man altid skal lave en aftale med de voksne, når du gerne vil se dine venner.

Du må gerne have en kæreste på Vædderbo. Det er vigtigt for os, at du vælger en kæreste, der behandler dig ordentligt. Når du har kendt din kæreste i en periode og har alderen til det, er det i orden, at du og kæresten overnatter ved hinanden. Det skal dog altid være ifølge aftale med vi voksne og din kærestes forældre.

Mobil og Internet:

På Vædderbo får du adgang til internet. Har du en bærbar, må du gerne tage den med og
du må gerne have mobil telefon på Vædderbo.

Det er meget forskelligt fra skole til skole, om man må have mobiltelefonen med i skole.

Personlige samtaler:

På Vædderbo har vi noget, der hedder personlige samtaler. En personlig samtale er mellem dig og din kontaktpædagog, som du selv er med til at vælge. Her bliver der talt om, hvordan du og vi voksne synes, det går både følelsesmæssigt, socialt og i skolen.

Til disse samtaler vil du blive præsenteret for en udviklingsplan. Den bliver lavet første gang, når du har boet på Vædderbo i ca. tre måneder. En udviklingsplan er nogle papirer, hvori der står, hvad det er for nogle ting, som netop du skal arbejde med. Udviklingsplanen bliver revideret ca. hver tredje måned.

Rygning:

Du må gerne ryge på Vædderbo, hvis du har en rygetilladelse fra dine forældre – al rygning foregår udenfor.

Ferier og hjemmeweekender:

På Vædderbo planlæges alle hjemmeweekender individuelt med dine forældre og sagsbehandler.

Derudover tager Vædderbo altid på forskellige former for ferie – det kunne være en skiferie i vinterferien, hvor vi står på ski i Norge. Det kunne også være en solferie, hvor vi skal slappe af og hygge ved stranden eller poolen.

Endnu en gang velkommen til Vædderbo.

Hilsen de voksne på Vædderbo.

Kontakt os endelig

Hvis du har brug for at vide mere om Vædderbo er du velkommen til at kontakte os.