Til Børn på Vædderbo

Velkommen til Vædderbo

Vi vil i det følgende gerne fortælle dig lidt om Vædderbo og de ting, som vi laver i hverdagen. Der er selvfølgelig mange ting, som sker i huset, som ikke kan stå her – ting, du selv skal opleve, når du flytter ind.

Hverdagen:

På Vædderbo har man selv meget stor indflydelse på, hvor meget man kan få lov til.

Hvis du kan overholde de aftaler, du laver med de voksne, kan du få lov til rigtig mange ting – selvfølgelig afhængig af din alder.

På Vædderbo går alle børn i vuggestue, børnehave eller skole

En gang om ugen skal du ligeledes rengøre dit værelse og støvsuge m.m.

Da vi er mange, der bor sammen, er det en nødvendighed, at vi har nogle aftaler for huset. Det betyder, at alt skal være i følge aftale med vi voksne, da der er mange ting, der skal planlægges, når man bor flere sammen.

Legeaftaler

På Vædderbo synes vi, det er vigtigt, at du får nogle venner uden for huset – dette kunne være ved en fritidsinteresse, i børnehaven, på skolen m.m.

Derfor er du altid velkommen til at få venner/veninder på besøg eller besøge dem. For besøgene gælder det også, at man altid skal lave en aftale med de voksne, når du gerne vil se dine venner.

Mobil og Internet:

På Vædderbo får du adgang til internet. Har du en bærbar, x-box eller lignende må du gerne tage den med. Der laves aftaler med dig om hvor længe du må bruge dem om dagen.

Hvis du har en mobiltelefon, laver vi aftaler for, hvornår du må bruge den. Det er meget forskelligt fra skole til skole, om man må have mobiltelefonen med i skole.

Personlige samtaler:

På Vædderbo har vi noget, der hedder personlige samtaler. En personlig samtale er mellem dig og din kontaktpædagog, som du selv er med til at vælge. Her bliver der talt om, hvordan du og vi voksne synes, det går – er der noget, der er svært i huset eller i skolen.

Ferier og hjemmeweekender:

På Vædderbo er det meget forskelligt, hvor meget man er hjemme på weekend. Disse hjemmebesøg aftales med din sagsbehandler – det samme gælder ferier. Nogle børn får besøg af deres forældre på Vædderbo og der er mulighed for overnatning, igen efter aftale med din sagsbehandler.

Derudover tager Vædderbo altid på forskellige former for ferie – det kunne være en skiferie i vinterferien hvor vi står på ski i Norge. Det kunne også være en sommerferie, hvor vi skal slappe af og hygge i et sommerhus, bade ved stranden eller poolen.

Du er altid i centrum:

Alle har forskellige behov og derfor tilbyder vi altid individuelle behandlingstilbud.

Kompetent rådgivning:

På Vædderbo har vi mange års erfaring med udsatte børn, unge og familier. Vi vægter åbenhed og faglighed højt, og har fokus på den enkelte.

Grundig kommunikation:

På Vædderbo er åben- og ærlighed i kommunikationen vigtigt. En grundig kommunikation, hvor vi hele tiden forventnings afstemmer mål og metode er afgørende for den pædagogiske indsats.

Endnu en gang velkommen til Vædderbo.

Hilsen de voksne på Vædderbo

Kontakt os endelig

Hvis du har brug for at vide mere om Vædderbo er du velkommen til at kontakte os.